söndag, juni 17, 2007

Köttslig lust

Vilken skillnad det är på kött och kött! I min lilla stad är man hänvisad till de vanliga matbutikerna om man vill köpa kött, förutsatt att man inte har kontakter förstås. Vilket jag inte har. Dock har har nu på kort tid fått chans att dels handla från Stockholms Butikskött, dels provat det som Scan kallar "Stjärnkött". I bägge fallen, särskilt det förra av dem, fick jag en perfekt välhängd bit ryggbiff. Köttet kommer från charolais, vilket tydligen är en ras som ger relativt magert kött. Kossorna föds upp Gotland och man verkar hålla en hög nivå på både foderkvalitet och djurhållning. Vid slakt håller man inte på med elstimulering och sådan skit utan köttet får istället hängmöras 12-15 dagar i kyl. Om det är mörningen eller det faktum att det rör sig om glada kor som gör köttet så gott, det är frågan. Glada kor är mitt tips.

Bilden visar en precis lagom stekt ryggbiff serverad med en sallad på gurka, avocado, körsbär, citron och olivolja. Salladen är inspirerad av min nyupptäckta idol Lotta.

2 kommentarer:

smul sa...

du vet om att man kan handla från gårdsbutiker via nätet va? tex

http://www.gardendirekt.se/

smul sa...

och här om det förra var fel län och så

http://www.ekotorget.se/