lördag, december 23, 2006

Vad Hemulen gör om julen, del 1

Det börjar arta sig. Julmaten är snart förberedd och klar. Då det lackar mot jul dammar jag alltid av lite gamla recept från några gamla nummer av Allt om Mat och ett par andra mattidningar. Trots Ondskans tidigare uppmaning om att ta med Lisas äggcurry på årets julbord så fegade jag ur och maten blir nu precis så traditionell som den brukar vara. Sillen är nu klar, lagade två sorter. Den klassiska med mycket rödlök, kryddpeppar och vitpeppar, lagerblad, ättika och socker är verkligen en höjdare. Finns ingen orsak att försöka modifiera det receptet. Funderar på att försöka mig på Marias chilitryffel nu. Potatislådan är i ugnen. Även om det förstås är alldeles för sent för någon att laga en sådan nu, så kommer jag ändå att återkomma med receptet eftersom den är ett så utmärkt tillbehör till skinkan.

2 kommentarer:

Jessica sa...

Jag hade också tänkt en massa otraditionella mattankar men när allt kom omkring så blev det inte så för folk rynkar på näsan och säger men jag vill bara ha VAAAAANLIGA köttbullar.
Tyvärr infann sig den traditionella fnurran på tråden traditionsenligt. Kunde jag ha klarat mig utan...

Gitto sa...

God jul Oskar!