onsdag, april 04, 2007

Upprörd x 2

Kvällstidningar, dessa kvällstidningar. För ett par år sedan bestämde jag mig för att sluta köpa dem eftersom jag tyckte att nivån på nyhetsrapporteringen ibland var sådan att man som journalist borde skämmas om man jobbade på någon av tidningarna. Inte för att jag någonsin varit en regelbunden läsare av vare sig Expressen eller Aftonbladet. Den enda gången jag nu bryter mitt löfte är när den lilla flickan knackar på min dörr. Hon som tjänar ihop lite extrapengar genom att på söndagarna gå runt i grannskapet och fråga "Vill du köpa Kvällsposten?". "Nej", tänker jag. "Ja tack" säger jag.

På aftonbladet.se kan man idag läsa rubriken: "Sjukhusmaten dög inte åt Reinfeldt". Underrubriken är: "På sjukhusrestaurangen fanns bara stekt sill". Sedan kan man få rösta om huruvida sill är ok som lunchmat eller inte. Om man bemödar sig med att läsa hela artikeln ser man att Reinfeldt antagligen aldrig ens fick veta att det serverades sill i sjukhusmatsalen. Istället var det sjukhusledningen som tyckte att sill var för tråkig mat att bjuda statsministern på och därför valde att istället beställa mat från en restaurang i närheten.

Upprörd 1: Vilket lågt trick för att framställa det som om Reinfeldt tyckte att sill var mat ovärdig honom.

Upprörd 2: En sjukhusledning som dagligen serverar alla gamla och sjuka mat som är för enkel/dålig för att serveras statsministern då han kommer på besök (troligen i syfte att verkligen få se hur det fungerar i den offentliga sjukvården, på plats). Så dumt! Reinfeldt, som är småbarnsförälder, har väl dessutom troligen som många andra av oss ätit sig trött på spagetti och köttbullar i omgångar.

(Upprörd 3: För att citera en person jag känner: "Folk vet inte vad som är gott och inte")

Det är möjligt att jag nu får hålla mig till att bara ge flickan en tia men tacka nej till själva tidningen. Situationen är lite besvärlig.

3 kommentarer:

Jessika sa...

DN skrev också.

Ondskan sa...

DN är tusen gånger värre än kvällstidningar. DN är så skitnödig att man dör.

Oskar sa...

Hmm. Att DN skulle vara tusen gången värre kan jag inte hålla med om. Min bild är ändå att dagstidningarna som regel fäster större vikt vid att förmedla viktiga händelser i samhället och världen till sina läsare. DN är förstås inte perfekt. Menas med skitnödig pretentiös? Förstasidesstoff som "Linda Rosings bröst sprack", "Så farlig är din mobiltelefon (del 26)" eller "Kuppen mot Lasse Brandeby i kvällen Let´s Dance" är alla tagna ur en och samma tidning. Någon som tror att det är DN? :)