söndag, april 15, 2007

Godsaker från Provence

Se här vilka godsaker som levererades av min far då han återvände från sin semester i Frankrike. Jag tar tacksamt emot förslag på vad jag ska göra med dem.


7 kommentarer:

Gitto sa...

Woho! Det är ju samma anka som jag fick av min mor. Ät den som jag gjorde! Fast gör gärna en sås på fransk torr cider till, det saknade jag när jag åt den.

Fikonkompotten gör sig nog på gåslevern. Men drick i alla fall din sauternes till gåslevern. Åhå, jag kanske skulle komma och våldgästa dig snart? :)

Elin sa...

tänkte just säga samma sak, bjuda in dina goda matbloggsvänner på middag!

Lagers tabberas sa...

Den confiterade ankan öppnar Du när burken är rumstempererad. Sätt samtidigt på grillelementet på högsta. Stjälp över i en vid kastrull och värm till kokpunkten. Låt sjuda några minuter och fånga upp köttet med hålslev. Lägg på papper och sedan på bleck. Ha eller pommesfrites klar. Kör ankan under grillen så att skinnet blir frasigt. Lägg upp med pommesfrites. Ös ankfettet över köttet som en sås.

Oskar sa...

Trevligt med alla tips. Ska fundera på det där med inbjudna matbloggare. Enligt (från Provence) medföljande tips skulle man med fördel kunna servera den confiterade ankan med potatis som först kokas lätt, sedan klyftas, sätts i ugnsform, öses med ankfett, strös med mammagryn (!) och sedan bakas i ugnen. Synpunkter?

Ondskan sa...

Alltså: inte för att du gör gässen lyckligare av att inte äta den där gåslevern, skadan är ju redan skedd, men kanske att du skulle bestämma att aldrig mer efter den?

Kinna sa...

Confit de canard, mums!

Värm canarden varsamt i en kastrull.

Till det kan du ugnsbaka potatisar som halverats på bredden och kryddats med paprikapulver.

Grönsaksbädd är gott tillbehör:
Strimla morötter (gärna olika färger)samt rotselleri/palsternacka/persiljerot(välj någon) och purjo i juliennestavar. Koka allt snabbt i lättsaltat vatten tillsammans med grön sparris som skurits i bitar på snedden.

Lycka till!

Max sa...

Sååå, har du ätit upp godsakerna snart så du kan fortsätta blogga lite? ;)