måndag, mars 05, 2007

Dåliga slogans men ny kamera

Företag med dåliga slogans finns det gott om. Ibland får man känslan av att det är kontorets "rolighetsminister" som fått uppdraget att fixa en klatschig slogan till den nya produkten eller för den nya reklamkampanjen. Ni vet, killen som är allmänt känd som jobbets roligaste kille, han som alltid drar de bästa skämten på personalfesten. Tyvärr tror jag att det här är orsaken till att nivån på vissa av dessa slogans är så beklämmande låg. Exempel: Bussföretaget Bergkvarabuss trollar med orden och inför sitt slogan "Flexibussitet". Ni hajar (flexibilitet i bussversion)? Är det inte urdåligt? Idag vid ostdisken på Konsum fick jag se ännu ett par exempel på tokroliga slogans. Bägge kommer från Ockelbo Ost (vars Tilsiter jag idag köpte). OK, håll i er. Nr 1: "Godare än goda" (en lite crazy anspelning på osten Gouda får man anta). Nr 2: Ockelbo Ost - nästan för god (stön).

Har ni några favoriter i denna djungel av slogans? Äger ni rentav några teorier om hur dessa lågvattenmärken blir till eller, än bättre, hur man kan förhindra denna miljöförstöring och kanske en dag se en bättre värld naklas?

För övrigt äger jag en ny digitalkamera. Och anser att Kartago bör förstöras.

5 kommentarer:

Jessika sa...

Enköping - Sveriges närmaste stad.
Anspelar på att den ligger på rätt bekvämt pendlingavstånd till tre större städer vilket i o f s stämmer men ja...

Sedan skulle jag vilja skjuta en del reklammakare av reklamfilmare utan rättegång. Mitt senaste och största hatinslag har varit en reklamkampanj för vitamineral.
Kort därefter kommer reklamfilmerna för telia med en asfånig medelålders man som traskar runt och är allmänt löjlig.

Maria sa...

Jag spinner vidare på Jessikas inslagna väg och bjuder på:
Härnösand - först in i framtiden

(dock oklart om den sloganen fortfarande existerar)

Oskar sa...

Tack för era bidrag till tävligen årets slogan i Sverige.

-> Maria: "Först in i framtiden" var verkligen urdåligt. Nu känner jag ju inte till Härnösand särskilt bra men enligt mitt menande känns det inte ens särskilt träffande. Eller?

För övrigt kan jag meddela att osten inte alls var "för god". Långt ifrån.

Maria sa...

-> Oskar: På tiden det begav sig (dvs typ 15 år sedan) så stämde det iaf väldigt dåligt. ;-)

Helena sa...

Jag måste bara få tillägga: Karlskrona med vind i seglen! :-D Och ja, det stämmer ju eftersom det alltid blåser storm nere i det sydöstra hörnet! ;-)