måndag, februari 19, 2007

Surkart, det är jag

För inte så länge sedan köpte jag kimchi från Tistelvind, familjeföretaget från Östergötland som specialiserat sig på mjölksyrning av grönsaker. Jag tyckte den var riktigt god även om Elin därefter har rackat ner på den litegrann. Tydligen är den ingen hit att blanda med creme fraiche åtminstone. Idag stod jag där igen, framför hyllan i kyldisken och kikade på de fina burkarna från Tistelvind (vad i hela fridens namn är en tistelvind?). Hur sugen jag än var så hoppade jag över de mjölksyrade gurkorna (som säkert är hur goda som helst) och köpte istället en burk syrade morötter. Första provsmakningen gav betyget klart godkänt men jag får återkomma med en mera detaljerad recension senare.

OK, inser att namnet nog kommer från boken Flicka i tistelvind (Das Mädchen im Distelwind) av Walther Matthias Diggelmann.

10 kommentarer:

Ondskan sa...

Jag gillar dem.

Jessika sa...

Välkommen tillbaka, Oskar! Har saknat dig under veckan :).

Max sa...

Syrade grönsaker är så flummigt waldorf att man bara måste älska det! (ja, jag är en sån där flummig waldorfunge)...

Elin sa...

jamenalltså, vad blir det då, sura morötter? varför tänker jag på den där historien med kaninen som vill beställa morotstårta för förresten?

Oskar sa...

-> Jessika: Tack! Jag har haft lite fullt upp med livet utanför datorn.

-> Max: Hade inte du en sådan där T-shirt där det stod: "Denna kropp byggdes av hirs"?

-> Elin: Jepp! Sura morötter it is :) Jag har käkat dem några dagar nu och de är ganska goda faktiskt. Men möjligen vinner de på att blandas med något annat kanske. Ska fundera på saken. Dock är de inte lika goda som kimchin :) Nästa steg är att prova deras syrade gurkor. Jag har stora förhoppningar på dem. Är väl mitt finska arv som talar...

Oskar sa...

-> Elin: Vilken historia är den med kaninen?

Max sa...

Oskar: hirs.... uuäääh. Det kryper i kroppen på mig bara av att se ordet. Det godaste vi fick till lunch i skolan var risgrynsgröt. Fatta hur vidrigt det var övriga dagar!?

...fast syrade grönsaker var ju ok. Syrade grönsaker och risgrynsgröt. Tillsammans. Yum.

Elin sa...

jamen om den där kaninen som går till bageriet varje dag och frågar om de har morotstårta, vilket de inte har, eftersom den här historien var på den tiden då man inte kunde köpa morotskakakor med philadelphiaoststopping. max vet säkert vilken historia som jag menar.

Ondskan sa...

Meh - kan du berätta historien istället för att hinta?

Jessika sa...

Oskar, real life grejset kan ju ta tid ifrån en. se det som lite vänlig omsorgssaknad :). Och jag vill som Ondskan höra historien för jag har noll koll på att pussla ihop grejer.