Färsbiffar med feta, kapris och serrano serverat med en puré på potatis och jordärtskocka, 4 portioner
Biffarna:
400g blandfärs
½ gul lök, finhackad
3 skivor serrano, strimlad eller hackad
1 ägg
1 msk ströbröd (som får svälla en stund i en skvätt mjölk)
1-2 tsk salt (stek en provbit och smaka)
1 tsk torkad rosmarin, lätt stött
70 g fetaost (skuren i ½cm-stora tärningar)
1 msk kapris
Svartpeppar
Purén:
300 g jordärtskockor
300 g mjölig potatis
½-1 dl mellangrädde
En klick smör
Salt
Svartpeppar
Blanda alla ingredienser till färsen men tillsätt fetaosten sist så att den inte faller i alltför små bitar. Forma små biffar och stek i olivolja och smör. Skala potatis och jordärtskockor och skär i bitar. Koka i lätt saltat vatten ca 15 minuter eller tills bitarna är mjuka. Häll bort vattnet och låt ånga av en stund. Mixa sedan med stavmixer och tillsätt grädde tills purén fått önskad konsisten. Tillsätt till sist en liten klick smör för att göra purén riktigt smidig. Salta och peppra efter smak.
6 kommentarer:
Vilken sort, Oskar? Vilken sort?
Det där är ju faktiskt inte riktigt klokt, 16 - 20 timmars jourpass och några timmars sömn. Och så helt plötsligt ska man vara skärpt och fatta snabba beslut?
Var lågaktiv du. Hemuler kommer alltid igen :). Blinier eller inte blinier :).
låter gott, får prova det hemma och se om vår 5-åring köper det :-D
-> Max: Du syftar på ströbrödet? :)
Oskar: du vet vad jag syftar på! ;)
->Max: OK, OK. Jag använde Fontanas goda fetaost. Gjord, som sig bör, på enbart fårmjölk, getmjölk, vegetabiliskt löpe och havssalt :) Nöjd?
Skicka en kommentar