tisdag, december 26, 2006

Rekommenderas av Sveriges Tandläkarförbund

Wasa Sport i alla ära. Vill man ha ett riktigt gott knäckebröd får man baka det själv eller så köper man detta goda bröd från Grännaknäcke. Gjort på stenmalet rågmjöl, vetemjöl, linfrö, sesamfrö, jäst och salt smakar det så hemmalagat som det bara kan göra, utan att vara det. Att det sedan kostar ca 4 kr skivan gör att jag överväger att försöka använda Gittos basrecept och modifiera det lite. Jag återkommer om det senare. Eller så gör jag det inte. Gör jag det inte så kan ni utgå från att resultatet av hembaket inte fått mig att överge Grännaknäcket.

Hmm, vad kan det tänkas kallas då man i sin strävan efter att bli mutad av någon redan i förväg utför den handling som hade varit motprestationen för bestickningen? Retroaktiv muta? Eller bara nyttig idiot? Hursomhelst, om någon från Grännaknäcke läser detta så vill jag bara framhålla att jag nu recenserat två av era produkter, med bild och allt dessutom. Om ni tycker det är lika lovvärt som jag själv tycker, så tveka inte utan maila mig så skickar jag mitt bankkontonummer.

5 kommentarer:

Jessica sa...

Osten heter Burrata för övrigt. Består av ett hölje utdragen mozzarellaost och inuti är det smörig gräddkräm och outdragen mozzarella. Opastöriserat, 60 procent fett, max en vecka till tio dagars hållbarhet, ät helst så snart som det bara går efter produktion.

Gitto sa...

Haha, jag stod faktiskt och tjöt för mig själv "grännaknäcke, släng dig i väggen!" efter att ha provsmakat mitt knäckebröd. Jag ska sätta en ny surdeg i morgon och baka en sats till om några dagar!

Oskar sa...

Jessica: Ska lägga namnet på minnet inför framtida italienresa.

Gitto: Se mitt nästa inlägg.

Eva Stenvide sa...

Har du prövat Solmarka Bageri "Delikatessknäcke"? Det består främst av stenmalet rågmjöl, lite graham, sesamfrö, olivolja och salt. Sanslöst gott och betydligt billigare och småskaligare än Gränna Knäcke. www.solmarkabageri.com

Hälsar Eva Stenvide

Oskar sa...

Eva: Ska absolut kolla upp det! Tack för tipset.