lördag, december 02, 2006

Kshocolat kshock!Oboy! Denna av många älskade dryck. Barnens favorit som många bär med sig även in i vuxenlivets skafferier. Personligen är det först nu då jag har barn som Oboyburken gjort en comeback i köket här hemma. Min mamma var ingen virutous vid spisen men hon envisades med att varm choklad gjord på riktig kakao var godare än varm Oboy. Tack mamma! Du hade rätt. Då och nu. Jag har övertagit hennes neokonservativa hållning i denna fråga men har, så klart, tvingats kapitulera inför de små som, precis som jag då jag var liten, föredrar halvfabrikatet.

Idag har jag upptäckt Kshocolat! Denna skotska chokladtillverkare har till mänskligheten givit bland annat "Drinking chocolate 69%". Mörk choklad i pelletsform gjord för att blanda i varm mjölk. "Oboy!" var den oöverlagda interjektion som passerade mina läppar efter den första klunken. Och då i ordets ursprungliga bemärkelse, inte i Marabous tolkning. En riktig nära-chokladen-upplevelse.

Så, efter julshoppingen; gå hem och sätt er i soffan med den där boken som ni så gärna ville ha att ni inte vågade förlita er till jultomten. Koka upp mjölk, blanda i några teskedar. Och njut. Eller som det står på förpackningen: "Pure indulgence".

Om någon av er kommer över låten "Oboy" med Riltons vänner så lyssna! Det är en imponerande tonsättning av den finska texten på Oboypaketen. På deras hemsida finns ett potpourri under rubriken "skivor", "kompis" och sedan "lyssna" där låten ingår.

9 kommentarer:

Jessica sa...

Låter som nåt för mig! Var hittade du den?

Oskar sa...

På en butik i Karlskrona. Du vet en sådan där med vackra möbler, vackra saker, vackra burkar med god choklad i, vackra människor som jobbar. Och med papperskassar som man får lust att bära med sig dagligen.

Xtian sa...

såna finns bara i Karlskrona. I Sthlm är det fina saker, fina människor, fina expediter med rätt att däma-fördöma och förpassa. Och med papperskassar som är för övertydliga i budskapet "se på mig" (bitter? jag?Nääääää...)

Jessica sa...

I Karlskrona av alla ställen... alltså borde man kunna hitta den i Västerås? Rent teoretiskt i varje fall?
Får mejla till företaget och fråga efter försäljningsställen.

Helena sa...

Den där butiken i Karlskrona har liknande sortiment som DesignTorget, Room och såna ställen. Trevlig butik!

idaida sa...

Green&Black har också ett jättegott chokladpulver, med smak av chili och apelsin. Det är inte mycket som slår det. Sen är all Green&Blacks choklad rättvisemärkt, och då smakar det ju genast lite bättre.

ondskan sa...

Namnet Kshocolat påminner om det avsnitt av Vänner där Monica ska jobba åt ett skumt företag och ta fram recept till deras produkt Mocolate som är som choklad fast ändå inte, och förstås smakar därefter.

Oskar sa...

-> Ondskan: Det hade jag ingen aning om!

ondskan sa...

Det finns ett Vänneravsnitt för nästan varje episod i ditt liv. Och jag har nog sett de flesta minst tre ggr, ofta både på engelska och franska.