lördag, december 02, 2006

Glöm aldrig den 2:a december

Efter att ha haft barnen hos mig de senaste dagarna genomgick jag en inre kris på ICA idag. Köttfärs. Denna köttfärs. Gud så trött jag är på den. Och i samma ögonblick beslöt jag mig för att den 2:a december för alltid skall vara en köttfärsfri dag i mitt kök. Glad, ja närmast lite exalterad, handlade jag lite Bresaola åt mig. En bit Manchego. Lite finoliver (OK inte som Pierias oliver i Hötorgshallen men ändå). Till det en enkel bönsallad enligt nedan och ett (läs: tre) glas vin (Tamari malbec, Argentina, 73kr).

Enkel bönsallad

2 burkar bönor av valfri sort (jag valde borlottibönor och kikärter)
1 liten rödlök
2 vitlöksklyftor
Bladpersilja
ca 3 msk god olivolja (jag valde Fontanas goda Kalamataolja)
ca 2 msk god balsamvinäger (jag valde Zetas Aceto Balsamico di Modena Riserva)
Salt efter smak
Nymalen svartpeppar från kvarn

Gör så här:
Skölj bönorna i durkslag. Häll över i en stor skål. Tillsätt hackad rödlök, pressade vitlöksklyftor, grovt hackad persilja, olja och vinäger. Salta och peppra efter smak. Låt gärna salladen stå några timmar så får den en rikare smak. Fungerar i bufféer och som tillbehör till allehanda läckerheter.

(I väntan på min nya digitalkamera kommer mina bilder att se ut så här, mobilkamerakvalitet)

12 kommentarer:

Lisa sa...

Ohwow! Här är första kommentaren: Oskar du kommer att ångra dig. Nu är du fast i bloggträsket!
Är du bakis i morgon, månntro?

Maria sa...

Yeay and hurray - Oskar har en blogg! Snart har du en alldeles egen skara av stalkers... eller f'låt fans! ;-) Välkommen i bloggosfären!

Lisa sa...

Och inget ont om mobilkameror, tack!

Gitto sa...

Åh Oskar! Jag är så glad att du börjat blogga! De första inläggen bådar mycket, mycket gott! Jag ska genast promota dig på min blogg! Och ett mejl dimper snart ned i din inbox, du får förlåta att jag inte hört av mig, har varit lite höstdeppig de senaste dagarna! Kramar och lycka till med bloggen!

Oskar sa...

-> Lisa: Söndag morgon: "Jag drack för mycket vin igår kväll. Hoppas jag inte gjorde något dumt. Vad? Startade en blogg?!?!?!" Mobilkameror är hur bra som helst. Eller kan vara hur bra som helst. Min är inte hur bra som helst.

-> Maria: Tack! Ångrar mig nästan redan. Får gå ner till deltidsarbete om det här ska gå bra :)

-> Gitto: Tack! Lite läskigt. Men har ju snälla faddrar som kommenterar t.ex. det här inlägget. Höstdeppighet är nästan ofrånkomligt den här tiden. Då det inte är svart ute är det grått. Kan rekommendera kshocolaten.

Xtian sa...

Oskar, vilken sjysst sallad. Ser både smaskig och lätt ut(att göra alltså).

Jo just det, bara så att du vet - du startade en blogg igår...

Vi på Redaktionen tackar o bockar, äntligen så finns Oskar på riktigt i cyberrymden..

(undrar varför Max inte har varit här ännu...)

Helena sa...

Bresaola och Manchego; köttfärsen har fått tuffa konkurrenter och jag är inte ett dugg förvånad över att färsen torskade! Ljuvligt gott, ju.

Nu har jag kommenterat alla inlägg, tror jag... ;-)

Max sa...

Oh nej! Jag missade premiären!!! Fan för firmafester och bakfylla!

Kul att se dig i din egen blogg, Oskar. Som jag har längtat! :D

Oskar sa...

-> Max: Vågar inte ens tänka på hur bakfyllan efter en grekisk firmafest måste vara. Huuu.... ("Hur kan jag vara så törstig, jag som drack så mycket igår")

Roligt att du är här. Jag känner mig omgiven av vänner.

Max sa...

...Men vänta nu här!? Zeta? *gör korstecknet* Vik hädan, Satan!

Jonas Bergroth sa...

Kikärter måste vara min baljväxt par preferance. jag kanske måste länka till din fina sida nu.

Oskar sa...

-> Max! Nu har alla vänner hälsat på här. Roligt. Bara Elin som fortfarande sippar Singapore Slings på Raffles eller kanske shoppar loss i Bangkok. Min sitemeter noterade en inloggning från Singapore igår. Misstänkt. Förstår att Zeta är ondskan personifierad för dig men just denna balsamico är verkligen god. Däremot har de blivit utkonkurrerade från mitt kök vad gäller olivoljorna :)

-> Jonas: Välkommen! Jag måste nog också skaffa mig en baljväxt par préférence. Kikärten ligger bra till. Grön puylins är en bubblare dock.