måndag, juni 04, 2007

Forza Glenn!

Minns ni när Carl Lewis satsade på en karriär som sångare och gav ut singeln "Break it up"? Om inte, klicka gärna på länken, videon är grym. Eller när Mats Wilander greppade guran och sjöng om att finna glädjen?

Listan över folk som utan självkritik och mer eller mindre framgångsrikt (ofta mindre) försökt byta spår och gå in i en helt ny karriär kan göras lång. Ofta är det idrottsmän som när de är några och trettio inser att karriären är över och då, med hjälp av rådgivare (av vilka några så här i efterhand borde skjutas) utan hämningar kastar sig i ett område som de haft intresse av men ofta helt saknat djupare kunskaper om.

Glenn Strömberg, den gamla fotbollshjälten, har ju redan visat att han hanterar kommentatorsrollen precis lika bra som den som mittfältare. Men då han gav sig in i matbranschen var vi nog många som ville skrika: "Break it up, Glenn!". Tji fick vi. Vikingen från Bergamo levererar nu nämligen en av de bästa torkade pastasorter som går att hitta i Sverige (red.anm.: personlig åsikt, till skillnad från allt annat här i Hemulens Kök som är att betrakta som sanning och rent objektiva fakta). Att Glenns spaghetti classico är lite tjockare än t.ex. Barillas märker man redan då man mäter upp mängden pasta i sin hand. Att det sedan finns folk som mätt upp tjockleken med skjutmått och jämfört med flera andra märken är en helt annan sak (host), det låter ju närmast fanatiskt. Tjockleken kompenseras av att pastan ska koka lite längre (10 minuter) men trots detta får man en fantastiskt god, precis lagom tjock spagetti som är perfekt al dente. Så, kör på, Glenn! Mer sådant. Men snälla, skippa eventuella planer på en framtid inom musiken.

Fotnot 1: Declaration of competing interests: Författaren till detta inlägg har inte erhållit några ekonomiska medel från tillverkaren av produkten (tyvärr). Inte nog med det, han fick t.o.m. köpa produkten själv. Däremot har han sedan tidig barndom traumatiska upplevelser kopplade till överkokt pasta med form av skojiga figurer (t.ex. pastahjul), varför han heligt svurit att förgöra alla som bidrar till spridningen av dylika avarter.

Fotnot 2: Tänk om Glenn hamnat i t.ex. Bayern Leverkusen istället för italienska Atalanta. Då hade han nu marknadsfört knödelmix och svål av gris i olika förädlade former. Herregud.

6 kommentarer:

Helena sa...

Skjutmått? Riktigt kul. Hur många spaghettisar gick sönder vid mättillfället? ;-)

Jessika sa...

En gång till: knödel kallas kloss i Bayern.

Oskar sa...

-> Helena: Såvitt jag minns har jag inte erkänt att just JAG mätte dem med skjutmått. Väl? :)

-> Jessica: OK.

Lagers tabberas sa...

Det finns ju exempel på karriärbytande idrottsmän där bytet varit verkligen lyckat. En av dessa var med om att starta Bromma IF och var en framstående friidrottsutövare, kom till exempel sjua i längdhopp på OS Helsingfors 1952 och sprang också 110 meter häck på hyfsad tid. Så kom det till en magisk kväll hos Lennart Hyland där han sjäng.
Cacka Israelsson slog igenom 1954 med "Gamle Svarten" och därefter blev han en av landets kanske främsta "countrysångare".
En annan bekanting är ju bandyliraren "Snoddas" och hans röst går ju inte av för hackor - han håller än.

Andreas sa...

Kul att du var inne lite på samma sak som jag! Postade en länk till detta blogginlägg i forumet. Mvh. Andreas

Jens sa...

Spaghettin är grym, jag älskar Glenn!