måndag, maj 07, 2007

Min spenat har hittat en ny vän

Trädgården grönskar och det börjar komma upp rucola och rabarber i trädgårdslanden. Jag är verkligen ingen trädgårdsmänniska men visst är det en härlig känsla att i alla fall kunna plocka in egen rucola, kryddor som rosmarin, citrontimjan och liknande direkt från trädgården till köket då man lagar mat. Elin på Ragazze tipsar om Portulak som en variation till sommarens sallader. Jag fick en planta förra året men lyckades ha ihjäl den. Ska göra ett nytt försök i år.

Innan tiden för trädgårdsskörden är här får man köpa sin grönsaker. Igår utforskade jag smakkombinationen spenat och dragon. Riktigt gott faktiskt! Spenat som fräses i olivolja och hackad vitlök, färska champinjoner blandas i stekpannan, dragon, svartpeppar, salt och till sist en klick creme fraiche. Åt röran med en bit kyckling och tomater med balsamico och olivolja. Letade upp en öppnad flaska Errazuriz Chardonnay Viognier i kylskåpet. Fungerade.

3 kommentarer:

Lagers tabberas sa...

Jag sådde portlak, även kallad "gruvsallad" bredvid pimpinilla på mullbänken i år. Ska sås glest i rader och växer ganska högt 30 cm, med feta blad som man blir en smula slemmig i munnen av att äta. Alltså stimulerar den spottkörtlarna effektivt verkar det som och det är en lustig känsla olik det mesta. En gnutta kyld blir portulacan betudligt friskare och gillade av Linné bland andra

Lisa sa...

Fungerade? Du menar att du blev full?

puss från mig

Jessika sa...

Ska prova spenatröran. Eller det är snarare dragon jag är ute efter. Halv beroende av dragon :).
Hoppas allt är bra mellan barn, arbete och mer barn och allt annat!