tisdag, mars 13, 2007

Puckogrotta

Xtian på FastFoodLovers har bloggat om det schweiziska mejeriföretaget Emmi efter att, såvitt jag förstår, ha blivit erbjuden att smaka några av deras ostar. Han visste att berätta om deras kilometerlånga grotta i Kaltbach där tusentals ostar får ligga att mogna och utveckla smak. Fascinerande tanke onekligen! I Hemulens Kök har inte haft förmånen att få smaka Emmis ostar men med namnet i bakhuvudet hajade jag till häromdagen då jag i min lokala matbutik i ögonvrån noterade en förpackning märkt "Emmi". Det var en "ChocoLatte" från nämnda mejeri som bara stod där och insisterade på att bli köpt. Jag är, som några av er vet, tvåbarnsfar och ett gammalt trick då barnen börjar bli griniga under shoppingrundan är att köpa upp sig på några Pucko som man sedan kan avnjuta i bilen. Efterhand börjar man själv mer och mer uppskatta denna på-vägen-hem-Pucko och jag ska erkänna att det funnits gånger då jag köpt en bara till mig själv då barnen inte varit med. Fast det funkar liksom inte att bara köpa en påse chips och en Pucko; då är det ju uppenbart att det är till mig själv! Istället får det bli en del av en större inhandling där produkter med en tydlig vuxenpoäng (som t.ex. högrev, surkål och dinkelvete) agerar täckmantel. Känner man att misstänksamhet ändå väcks hos kassörskan kan man komplettera med ett "Du vet, barnen är i bilen, hehe" eller liknande. Anyway, många kanske tror att en Pucko alltid är en Pucko. Så är inte fallet. Förutom originalet så existerar kopian "Mu", den danska lågpriskonkurrenten (chokladdryckernas Parador) "Cocio" samt en uppsjö varianter med vuxenkänsla. Emmis ChocoLatte tillhör den sistnämnda kategorin. Tillverkad av "färsk schweizisk mjölk" och "den finaste schweiziska chokladen" är den en vuxen-Pucko som man kan köpa utan att känna sig tvungen att samtidigt bära hem ännu ett kilo högrev till frysen. Håll ögonen öppna; jag känner på mig att ett chokladmjölkstest kan dyka upp i Hemulens Kök mycket snart!

Då jag skulle sova på kvällen efter ovan nämnda inköp var det en tanke som malde i mig och höll mig vaken i timmar. Tänk om det också finns en kilometerlång Pucko-grotta i Kaltbach!

4 kommentarer:

Gitto sa...

Haha, så går det när man dricker chokladlatte innan sänggående: puckogrottstankar och bristande sömn! Själv brukar jag köpa cocio på Netto åt Magnus - på honom är finpucko bortkastad, han sveper den så snabbt att han näppeligen kan hinna känna smaken!

Gitto sa...

och för övrigt låter puckogrotta aningen suggestivt. Jag rekommenderar händerna på täcket nästa gång du får sådana tankar!

Jessika sa...

Nämen Oskar, använder du de stackars barnen som ursäkt för dina laster ;). Jag tar fullt ansvar för att det är *jag* som gillar plopp :). Men jag har inga barn så gud vet vad jag skulle göra om jag hade barn att skylla på ;).

Noac sa...

Hej Oskar, sprang in på vår "lokala" affär i Lödde för att handla lite som var missat. På väg genom mjölkdisken såg jag något i ögonvrån som jag kände igen, chokladdrycken från Schweiz!!!! Givetvis slank en ner i korgen, provsmakades efter fredagsmiddagen och den var ljuvlig :-)

En annan grej med chokladanknytning, var köper du din Kscholat någonstans, "min" butik i Limhamn har den inte för tillfället..