tisdag, januari 02, 2007

Nostalgisk comeback

Smakade inte Coca-Cola bättre förr, då den såldes i glasflaska?

(Men å andra sidan; var inte somrarna då också somrigare, Limahls frisyr coolare och den lokala pulkabacken högre?)

14 kommentarer:

Gitto sa...

Jag köpte ett såndant packe light-cola, och de smakade faktiskt bättre. Vet inte varför, men det är någonting utöver det estetiskt tilltalande i glasflaskor... Inbildning kanske?

ondskan sa...

Det här vet ju Xtian mkt mer om än jag. Men var det inte så att CocaCola ändrade smaken ngn gång på 80-talet för att sedan återinföra den gamla i form av Coca Cola Classic, som var dyrare? Och vilken av smakerna är det vi har idag, är det Coke eller Coca Cola CLassic?

Max sa...

Allt var godare förr. Och bättre. Tyvärr skämtar jag inte heller, vilket antagligen är ett ålderstecken...

Xtian sa...

Asså, jag vet inte 100% men... "New Coke" som introducerades -85 var bara på marknaden i 77 dagar innan "Classic" kom tillbaks. Idag finns den kvar som C2(bland annat) i lite olika obskyra länder/platser.

Eftersom man väldigt sällan släpper en läsk(eller andra produkter för den delen) worldwide på direkten så tror jag faktiskt inte att den hann till Sverige innan den drogs tillbaks. Tror att vi alltid har haft Classic-smaken. Men jag kan ha fel.

Däremot vet jag att man under årens lopp har "förfinat" recepten lite. Men det skall vara så små skillnader så den enskilde konsumenten inte känner av det. Men man skall ju inte glömma bort att vissa pet-flaskor(o burkar för den delen) man köper idag ibland är parallellimporter, dvs tappade i ett annat land=annan smak. det kan oxå förändra vår uppfattning

Själv så anser jag att det alltid smakar bäst i glasflaska. Det bäst som finns är att sitta på en varm uteservering(utomlands), få ett smalt högt glas med mkt is o en citronskiva. Sen en kall glasflaska. Då njuter Xtian!

Oskar sa...

-> Gitto/Xtian: Inbillning eller inte. Smakar väldigt gott ur glasflaska. Eller i högt glas på en uteservering i Rom, mycket is och en skiva citron i glaset.

-> Ondskan: Jag missade nog hela smakbytet. Bara hört om det i efterhand.

-> Max: Har du slutat skämta helt? Ajaj. Jag har börjat kunna bli rörd av naturens skönhet om våren = ett säkert ålderstecken. Väntar bara på höjdskräcken nu, det är nästa steg.

Max sa...

Jag är världsbäst på syftningsfel :)

Helena sa...

Jag dricker min cola direkt ur burken och ratar PET-flaskor. För att inte tala om de parallellimporterade burkarna - smakar vidrigt. Glasflaskorna hör till värme på sydligare breddgrader, precis som Xtian och Oskar har skrivit. Med citronskiva i, så klart. ;-)

Jessica sa...

Jag gillar aluminiumburkar. Jag ratar parallellimporterat. Inga citronskivor, ingen is, möjligtvis såna där fuskisbitar, typ golfbollar i plast med frysämne i som man lägger i frysen och sedan ploppar i drinken.

Jessica sa...

Och apropå nostalgi:
"Advice is a form of nostalgia. Dispensing it is a way of wishing the past from the disposal, wiping it off, painting over the ugly parts and recycling it for more than it’s worth!"

Baz Luhrmann, Everybody's free to wear sunscreen.

Oskar sa...

-> Jessica: Kände inte till den raden, men den var tankeväckande. Hittade orginalkrönikan här:
http://www.chicagotribune.com/news/columnists/chi-970601sunscreen,0,4664776.column

Jessica sa...

Det här är mitt favvoavsnitt som jag återvänder till när jag oroar mig i överkant. Också tankeväckande.

Don't worry about the future. Or worry, but know that worrying is as effective as trying to solve an algebra equation by chewing bubble gum. The real troubles in your life are apt to be things that never crossed your worried mind, the kind that blindside you at 4 p.m. on some idle Tuesday.

bendel sa...

Hur som helst var Limahls frisyr coolare förr.

ondskan sa...

Jag har nog inte riktigt koll på vilken frisyr Limahl har idag, så jag kan inte uttala mig i den frågan.

Oskar sa...

-> Ondskan: Kika på detta:

http://www.80sempire.com/images/pix/photos/limahl/limahl_1.jpg