torsdag, december 28, 2006

I'm in deep kimchi

Den koreanska nationalrätten har länge lyst med sin frånvaro i livsmedelsbutikerna i min lilla stad. Tills idag. Jag rullade fram min kundvagn i jakten på någon väldigt ordinär krydda i kryddhyllan på Coop. En liten oförsiktig blick åt höger och där stod den, burken. Kärlek vid första ögonkastet. Kimchi. Mjölksyrade asiatiska grönsaker som fått lite hetta av chili. Har någon av er provat denna svensktillverkade kimchi av märket Tistelvind? Fräsch tycker jag och KRAV-märkt dessutom. Jag lagade en wok med kyckling, ingefära, kimchi, salladslök, torkad shitake och vitlök. Gott. Riktigt gott.

4 kommentarer:

Jessica sa...

Tistelvind gör goda kimchi, bäst faktiskt om man jämför med många andra. Och de gör en strålande fast tofu.

Kinna Jonsson sa...

Gott Nytt själv! Kanske vi ses 2007?

Anonym sa...

Snart dags för det nya året, och för att inte glömma bort det säger jag Gott Nytt År redan nu.

Sup skumpa! :D

Jessica sa...

Gott nytt år Oskar!!!